- Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın.
- Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
- Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin.
- Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin.
- Bayat ekmeği dilimleyin.
- Fırında hafifçe kıtırlaştırın.
- 2 santimlek kareler halinde kesin.
- Servis tabağına aktarın.
- Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin.
- 10 dakika sonra ateşten alın.
- Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın.
- Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın.
- Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın.
- Ardından üzerine üzerine soğanları koyun.
- Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder