~~~ Tüm diziler burada (LOST, Heroes, Prison Break, 24, vb) ~~~

15 Eylül 2007 Cumartesi

Şehriyeli kuzu güveç

Şehriyeli kuzu güveç

Malzemeler


# 750 gr dana kuşbaşı
# 2 çay bardağı arpa şehriye
# 1.5 su bardağı su
# 4 çorba kaşığı sıvıyağ
# 3 domates
# 3 sivribiber
# 5-6 dal taze soğan
# 1 çay kaşığı tozşeker
# Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.

* Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

* Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin.

* Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın

Hiç yorum yok:

 
I heart FeedBurnerSubscribe in a readerSubscribe in a readerAdd to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd ~~~~ Tüm diziler burada (LOST, Heroes, 24, vb)~~~~ to Newsburst from CNET News.comAdd to My AOLSubscribe in FeedLoungeAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Attensa