Dana Sote
Dana Sote için Malzemeler
Margarin: | 75 gram |
---|---|
Dana Eti (ince doğranmış): | 750 gram |
Tuz, Karabiber: | Yeterince |
Soğan (orta boy): | 250 gram |
Et Suyu: | 250 ml |
Maydanoz: | 1/2 demet |
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak soğanı piyaz`da olduğu gibi doğrayın. Maydanoz`u ince olarak kıyın. Et suyunu bir kapta bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Margarini harlı ateşte bir tavada eritin. Yağ kızınca etleri tavaya ilave edin. Tuzunu ve biberini serpip, sık sık karıştırarak, etleri sote edin. Etler hafif renk almaya başlayınca soğanı katın ve yine sık sık karıştırarak, soğanlar pembeleşinceye kadar, yaklaşık 3 -4 dakika pişirin. Sıcak olarak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Kabı ateşten alın. Et soteyi önceden ısıtılmış bir servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak sevis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder