Ciğer Sarma
Ciğer Sarma için Malzemeler
Kuzu Ciğeri: | 400 gram |
---|---|
Yufka: | 2 adet |
Domates: | 1 adet |
Soğan: | 2 adet |
Dereotu: | Yarım demet |
Maydanoz: | Yarım demet |
Kuş Üzümü: | 1 çorba kaşığı |
Tarçın: | 1 çay kaşığı |
Şeker: | 1 çay kaşığı |
Pirinç: | 2 su bardağı |
Şam Fıstığı: | 3 tatlı kaşığı |
Yoğurt: | 2 çorba kaşığı |
Margarin: | 3 çorba kaşığı |
Tuz,karabiber, yenibahar: | Yeterince |
Hazırlanışı:
Bir tavada ciğeri, margarini, soğanı, şamfıstığını ve tuzu kavurun. Pirinci, üzümü, tarçını, şekeri, kıyılmış maydanozu ve dereotunu ekleyip suyunu koyun.Suyunu çektirinceye kadar pişmesini bekleyin. Yufkaları derin bir kaba yayıp içlerine sote edilmiş olan karışımdan doldurun yufkalar kapatın.Fırında 20 dk.süreyle pişirip servis tabağına çevirin.Servise hazırıdı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder