Izgara Köfte
Izgara Köfte için Malzemeler
Koyun Kıyması (orta yağlı): | 500 gr |
---|---|
Soğan : | 1 adet |
Maydanoz (isteğe bağlı): | Yeterince |
Bayat Ekmek içi: | 2 dilim |
Tuz ve Karabiber: | Yeterince |
Hazırlanışı:
İki defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve istenirse kıyılmış maydanoz koyun. İyice yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın ve ıslak avuçların arasında oval şekil vererek parmak kalınlığına getirin. Yemek zamanına 15 dakika kala yağlayın ve ızgaraya yerleştirin. Kurutmadan pişirin. Servis tabağına alarak yanlarına patates kızartması veya aynı ızgarada pişirilmiş domates dilimleri ve yeşil biberlerle servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder