~~~ Tüm diziler burada (LOST, Heroes, Prison Break, 24, vb) ~~~

15 Eylül 2007 Cumartesi

Soslu Et

1 Koyun kolu
2 Çorba kaşığı un
2 Su bardağı et suyu
2 Su bardağı su
4-5 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı sirke
2 Çorba kaşığı yoğurt
2 Çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
Tuz, kırmızı biber





Hazırlanışı
  • Koyun kolunun etini kemiklerinden ayırarak kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
  • Etleri ısıtılmış çelik tencereye alıp, hiç yağ ve su koymadan ara sıra karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene dek pişirin.
  • Etler bıraktıkları suyu iyice çekince tuzunu ayarlayın.
  • Etletin üzerine üç parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.
  • Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak etler yumuşayana dek pişirin.
  • Etleri delikli kepçe ile alıp, kapaklı bir kap içinde bekletin.
  • Bir tencereye dövülmüş sarımsak, un, et suyu, sirke, yoğurt, tuz ve suyu ilave edip karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
  • Sosu servis yapmadan önce etlerin üzerine dökün.
  • Tereyağını eritip, içinde kırmızı biberi kızdırın.
  • Biberli yağı soslu etin üzerine gezdirip, servis yapın.
Soslu Et yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

 
I heart FeedBurnerSubscribe in a readerSubscribe in a readerAdd to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd ~~~~ Tüm diziler burada (LOST, Heroes, 24, vb)~~~~ to Newsburst from CNET News.comAdd to My AOLSubscribe in FeedLoungeAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Attensa