Domatesli Pirzola
Domatesli Pirzola için Malzemeler
Pirzola: | 1, 2 adet |
---|---|
Zeytinyağı: | 4 yemek kaşığı |
Biberiye: | 3 sap |
Domates: | 1, 2 adet |
Sarımsak: | 2 diş |
Kekik: | 2 sap |
Toz şeker: | 1 yemek kaşığı |
Yumurta Sarısı: | 1 adet |
Sıvı Yağ: | 150 ml |
Portakal Kabuğu (ince rendelenmiş): | 1 adet |
Acı Kırmızıbiber, Tuz, Karabiber: | Yeterince |
Hazırlanışı:
Domateslerin kabuklarını artı şeklinde çizin. Kaynar suda 2 dakika blanşe edip soyun. Sap kısımlarını oyarak çıkartın. Domatesleri ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Fırın tepsisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı sürün. Yarım domatesleri kesik tarafları alta gelecek şekilde tepsiye dizin, üzerlerine kalan zeytinyağını sürün. Sarmısağı soyun ve ince ince dilimleyin. Kekik yaprakları ve biberiyeyi saplarından ayırıp ince ince kıyın. Kıyılmış yeşilliğin 2/3si, sarmısak dilimleri, karabiber ve toz şekeri eşit şekilde domateslerin üzerlerine serpin. Domatesleri 120ø sıcaklıktaki fırında pişirin. Yumurta sarılarını mikserle çırpıp yavaş yavaş sıvı yağ ilave edin. Portakal kabuğu, tuz, acı kırmızı biber ile tatlandırıp buzdolabına koyun. Domateslerin pişme sürelerinin bitimine az bir zaman kala pirzolaları tuzlayıp, karabiberleyin. Kızgın sıvı yağda kalan biberiye sapları ile her iki taraflarını 3er dakika kızartın. Kalan kıyılmış yeşilliği domateslerin üzerlerine serpin. Bir spatula yardımı ile domatesleri servis tabağına alın, yanlarına pirzolaları koyup mayonez ile birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder