Lahmacun
Lahmacun için Malzemeler
Az Yağlı Kıyma: | 1 kg. |
---|---|
Domates: | 1.2 kg. |
Dolmalık Yeşil Biber: | 200 gr. |
Sarımsak: | 100 gr. |
Maydanoz: | 5 deste |
Biber Salçası: | 1 yemek kaşığı |
Karabiber ve Tuz: | Yeterince |
Hazırlanışı:
Maydanozlar yaprak yaprak ayırılır. Sarımsaklar temizlenir biberlerin çekirdekleri çıkarılır. Temizleme işi bittikten sonra bütün malzemeler zırkla doğranır veya robotta kıyma halini alıncaya kadar çekilir içine kıyması da konarak iyice karıştırılır ve bir harç elde edilir. Hazırlanan harç pide fırınında fırıncı tarafından pide hamuru ile lahmacunlar yapılarak pişirilir. Not: Malzemelerin zırkla kıyma haline gelmesi isteğe göre baharat konması ve meşe odunu ile taş fırında pişirilmesi lezzet açısından önemlidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder