Doğrama
Doğrama için Malzemeler
Kuşbaşı Et: | 50 gr |
---|---|
Patlıcan: | 50 gr |
Sıvı Yağ: | 1 yemek kaşığı |
Kuru Soğan (orta boy): | 1 adet |
Nohut: | 200 gr |
Domates (orta boy): | 2 adet |
Yeşil Sivribiber: | 3 adet |
Limon: | 1 adet |
Kuru Nane: | Yeterince |
Sarımsak: | 3-5 diş |
Su: | 4 su bardağı |
Domates Salçası: | 1 yemek kaşığı |
Hazırlanışı:
Tencerede yarım çay bardağı yağda kuşbaşı etler kavurulur. Kavrulan etin üzerine diş diş doğranmış kuru soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavurma işlemine devam edilir. Bu karışımın içine salça koyup karıştırılır ve 4 su bardağı su koyup kaynamaya bırakılır. Yemek kaynamaya başlandığında akşamdan ıslatılmış nohut konur ve kısık ateşte et ve nohut pişene kadar kaynatılır. Yemek piştikten sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar, kabukları soyulmuş doğranmış domatesler, yeşil biberler ve istenilen büyüklükte doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Malzemelerin hepsi pişinceye kadar kaynatılır ve pişmeye yakın 1 adet limonun suyu sıkılır. Diğer tarafta bir tavada kızdırılmış yağın üzerine kuru nane konur. Bu yağ sıcak sıcak yemeğin üzerinde gezdirilir. Yemek servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder