~~~ Tüm diziler burada (LOST, Heroes, Prison Break, 24, vb) ~~~

16 Eylül 2007 Pazar

Doğrama

Doğrama




Doğrama için Malzemeler

Kuşbaşı Et: 50 gr
Patlıcan: 50 gr
Sıvı Yağ: 1 yemek kaşığı
Kuru Soğan (orta boy): 1 adet
Nohut: 200 gr
Domates (orta boy): 2 adet
Yeşil Sivribiber: 3 adet
Limon: 1 adet
Kuru Nane: Yeterince
Sarımsak: 3-5 diş
Su: 4 su bardağı
Domates Salçası: 1 yemek kaşığı


Hazırlanışı:


Tencerede yarım çay bardağı yağda kuşbaşı etler kavurulur. Kavrulan etin üzerine diş diş doğranmış kuru soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavurma işlemine devam edilir. Bu karışımın içine salça koyup karıştırılır ve 4 su bardağı su koyup kaynamaya bırakılır. Yemek kaynamaya başlandığında akşamdan ıslatılmış nohut konur ve kısık ateşte et ve nohut pişene kadar kaynatılır. Yemek piştikten sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar, kabukları soyulmuş doğranmış domatesler, yeşil biberler ve istenilen büyüklükte doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Malzemelerin hepsi pişinceye kadar kaynatılır ve pişmeye yakın 1 adet limonun suyu sıkılır. Diğer tarafta bir tavada kızdırılmış yağın üzerine kuru nane konur. Bu yağ sıcak sıcak yemeğin üzerinde gezdirilir. Yemek servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

 
I heart FeedBurnerSubscribe in a readerSubscribe in a readerAdd to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd ~~~~ Tüm diziler burada (LOST, Heroes, 24, vb)~~~~ to Newsburst from CNET News.comAdd to My AOLSubscribe in FeedLoungeAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Attensa