Çoban Kavurma
Çoban Kavurma için Malzemeler
Margarin: | 2 Çorba Kaşığı |
---|---|
Soğan: | 2 adet (küçük) |
Koyun Eti (yağsız kuşbaşı): | 750 gram |
Taze Soğan: | 10 adet |
Tuz, karabiber, kekik: | Yeterince |
Dereotu: | 1 demet |
Yoğurt Sosu: | 250 gram |
Et Suyu: | 1/3 su bardağı |
Dereotu (iri kıyılmış): | 1 demet |
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak kuru soğanları ayıklayıp, ikiye bölün. Taze soğanları ayıklayın, yaklaşık 5 cm boyunda kesin. Dereotunu irice kıyın. Bir tencereye margarini koyup, yağı orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanı ve etleri tencereye koyup, ara sıra kanştırarak, orta ateşte 5 dakika pişirin. Ateşi kısın. 10-15 dakika, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Bu süre sonunda tencerenin içindeki kuru soğanları çıkarıp atın. Taze soğanları ilave edip, ağır ateşte 5 dakika daha pişirin. Tuz, biber ve kekiği ekleyip, son olarak 5 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Dereotunu katıp, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Sıcak bir yerde yemeği 5 dakika demlenmeye bırakın. Bu arada, dilerseniz, ateşe dayanıklı bir kapta, yoğurt sosuna sıcak et suyunu ilave ederek, telle çııpın. Ağır ateşte hafifçe ısıtın. Demlenmiş Çoban Kavurmayı, eğer soslu istiyorsanız, önceden ısıtılmış tabaklarda, ısıtılmış yoğurt sosu üzerine koyup, sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder