~~~ Tüm diziler burada (LOST, Heroes, Prison Break, 24, vb) ~~~

16 Eylül 2007 Pazar

Çoban Kavurma

Çoban Kavurma




Çoban Kavurma için Malzemeler

Margarin: 2 Çorba Kaşığı
Soğan: 2 adet (küçük)
Koyun Eti (yağsız kuşbaşı): 750 gram
Taze Soğan: 10 adet
Tuz, karabiber, kekik: Yeterince
Dereotu: 1 demet
Yoğurt Sosu: 250 gram
Et Suyu: 1/3 su bardağı
Dereotu (iri kıyılmış): 1 demet


Hazırlanışı:


Ön hazırlık olarak kuru soğanları ayıklayıp, ikiye bölün. Taze soğanları ayıklayın, yaklaşık 5 cm boyunda kesin. Dereotunu irice kıyın. Bir tencereye margarini koyup, yağı orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanı ve etleri tencereye koyup, ara sıra kanştırarak, orta ateşte 5 dakika pişirin. Ateşi kısın. 10-15 dakika, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Bu süre sonunda tencerenin içindeki kuru soğanları çıkarıp atın. Taze soğanları ilave edip, ağır ateşte 5 dakika daha pişirin. Tuz, biber ve kekiği ekleyip, son olarak 5 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Dereotunu katıp, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Sıcak bir yerde yemeği 5 dakika demlenmeye bırakın. Bu arada, dilerseniz, ateşe dayanıklı bir kapta, yoğurt sosuna sıcak et suyunu ilave ederek, telle çııpın. Ağır ateşte hafifçe ısıtın. Demlenmiş Çoban Kavurmayı, eğer soslu istiyorsanız, önceden ısıtılmış tabaklarda, ısıtılmış yoğurt sosu üzerine koyup, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

 
I heart FeedBurnerSubscribe in a readerSubscribe in a readerAdd to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd ~~~~ Tüm diziler burada (LOST, Heroes, 24, vb)~~~~ to Newsburst from CNET News.comAdd to My AOLSubscribe in FeedLoungeAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Attensa